8. B | Dnevi dejavnosti

NARAVOSLOVNI DNEVI

TOREK, 6. 4. 2021

Pozdravljeni,

pred nami je dan dejavnosti, in sicer naravoslovni dan. Dvakrat se bomo dobili na videokonferenci, in sicer ob 8.15, vmes boste opravili obveznosti, ob 11.30 se bomo spet dobili, in sicer bomo takrat pregledali opravljeno delo.

Povezava vas čaka v kanalu za 8. b na eAsistentu.

TEHNIŠKI DNEVI

TOREK, 15. 12. 2020

Torej jutri, v torek, bo dan potekal tako:

8. 30 – JUTRANJI SESTANEK

9.00-12.30 – PREDSTAVITVE SREDNJIH ŠOL (ure, seznam, opisi in povezave vas čakajo na oglasni deski)

12.00-13.30 – IZPOSOJA IN VRAČILO KNJIG V ŠOLSKI KNJIŽNICI

PRIPRAVA NA PRAZNIKE – vsak bo sodeloval v eni izmed dejavnosti, izvede jo, ko bo imel čas (med, pred oz. po predstavitvah, odvisno, kdaj so posamezne predstavitve na urniku), navodila dobite na jutranjem sestanku.

ŠPORTNI DNEVI

SREDA, 2. 12. 2020

A. UVODNI VIDEO

Spoštovani učenci, danes imamo na urniku naš 3. športni dan. Prisluhni učitelju Gorazdu v uvodnem videu spodaj, nato pa odpri navodila na spodnji povezavi.

B. NAVODILA (POVEZAVA) ZA DELO

C. IGRA Z ŽOGO (DŽOGANJE)

D. POHOD

E. ZAKLJUČEK

NARAVOSLOVNI DNEVI

PETEK, 20. 11. 2020

NARAVOSLOVNI DAN: DAN SLOVENSKE HRANE

Današnji naravoslovni dan »Dan slovenske hrane«  je namenjen ozaveščanju o pomenu   zdravega  načina življenja. Pomembni dejavniki za ohranjanje zdravja so zdrave prehranjevalne navade, med katerimi je zelo pomemben zajtrk, kakovostna lokalno pridelana hrana, pozitiven odnos do hrane in kulturno uživanje hrane, čebele in čebelji izdelki ter ohranjanje čistega in zdravega okolja. Vsako leto je  tretji petek v mesecu novembru posvečen slovenski hrani in v okviru tega se že deseto leto v šolah in vrtcih izvaja tudi tradicionalni slovenski zajtrk. V sklopu dneva slovenske hrane se v Sloveniji že deseto leto zapored organizira tradicionalni slovenski zajtrk.

Slogan letošnjega je: »Zajtrk z medom – super dan!«

  1. Pripravi zajtrk zase in za vse, ki so morda zjutraj še doma. Zajtrk naj bo tak, kot je značilno za tradicionalni slovenski zajtrk: kruh z maslom (lahko je tudi margarina, če nimaš masla) in medom, lonček mleka in jabolko (po želji je lahko tudi drug sadež). Za zajtrk si vzemi čas in ga v miru pojej, saj je priporočljivo jesti počasi in hrano dobro prežvečiti.

    S telefonom fotografiraj na mizi serviran zajtrk in fotografijo pripni v kanal za 8. b.

  2. Na razredni uri (jutranjem sestanku) bomo razmišljali o sporočilu letošnjega slogana, pomenu čebel in medu.

Na spodnjih povezavah si preberi kratki predstavitvi Čebela in Opraševanje:

http://www.ohranimo-cebele.si/default.asp?sif_co=52

http://www.ohranimo-cebele.si/default.asp?sif_co=51

V šoli smo vsako leto vsi skupaj zapeli Slakovo pesem Čebelar. Ker letos zaradi izrednih razmer to ni možno, si na spodnji povezavi predvajaj to pesem in jo zraven zapoj. Če imaš koga doma, naj se ti pridruži.