6. A | Dnevi dejavnosti

NARAVOSLOVNI DNEVI

TOREK, 6. 4. 2021

DAN DEJAVNOSTI – SKRBIMO ZASE IN ZA DRUGE

Pred nami je dan, ki ga bomo namenili različnim dejavnostim. Veselim se, da ga bomo preživeli skupaj in spet naredili nekaj v dobro sebe, drugih ter še česa…

Sami zmoremo veliko, skupaj zmoremo vse!

Se vidimo na povezavi v kanalu našega razreda ob 9.00.

TEHNIŠKI DNEVI

TOREK, 15. 12. 2020

Danes imamo tehniški dan. Navodila za delo najdete na tej povezavi.

Želim vam prijetno in ustvarjano delo.

ŠPORTNI DNEVI

SREDA, 2. 12. 2020

A. UVODNI VIDEO

Spoštovani učenci, danes imamo na urniku naš 3. športni dan. Prisluhni učitelju Gorazdu v uvodnem videu spodaj, nato pa odpri navodila na spodnji povezavi.

https://youtu.be/bxSdPDSWQEs

B. NAVODILA (POVEZAVA) ZA DELO

C. IGRA Z ŽOGO (DŽOGANJE)

D. POHOD

E. ZAKLJUČEK

https://youtu.be/gkyNHoSLRdw

NARAVOSLOVNI DNEVI

PETEK, 20. 11. 2020

DAN SLOVENSKE HRANE- DAN DEJAVNOSTI

Današnji naravoslovni dan »Dan slovenske hrane«  je namenjen ozaveščanju o pomenu   zdravega  načina življenja. Pomembni dejavniki za ohranjanje zdravja so zdrave prehranjevalne navade, med katerimi je zelo pomemben zajtrk, kakovostna lokalno pridelana hrana, pozitiven odnos do hrane in kulturno uživanje hrane, čebele in čebelji izdelki ter ohranjanje čistega in zdravega okolja. Vsako leto je tretji petek v mesecu novembru  posvečen slovenski hrani in v okviru tega se že deseto leto v šolah in vrtcih izvaja tudi tradicionalni slovenski zajtrk.

Ker zaradi izrednih razmer letos na ta dan ni pouka v šoli, bodo tudi dejavnosti pripravljene nekoliko drugače, a vseeno verjamemo, da bo dan zanimiv in  uspešen, da boste osvežili znanje ali celo izvedeli kaj zanimivega, novega. Morda boste presenetili celo sami sebe in  boste ugotovili, da si znate in zmorete sami pripraviti zajtrk.

Dobro preberi navodila in opravi naloge, ki so pred tabo.

Želimo ti veliko uspeha, zadovoljstva in dobre volje.

*   »Zjutraj jej kot kralj, opoldan kot meščan, zvečer kot berač.«

Ilustriraj pregovor, nato napiši še, kako razumeš pregovor in kaj pomeni.

*V okviru dneva slovenske hrane se letos izvaja že deseti tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji slogan je: »Zajtrk z medom – super dan!«

Spodaj si poglej filmček Čebela in animacijo Kranjska Sivka.

ANIMACIJA KRANJSKA SIVKA (KLIK).

*Razmisli, zakaj so čebele pomembne za obstoj živih bitij in kaj bi se zgodilo, če jih več ne bi bilo. Svoje razmišljanje napiši na list v obliki miselnega vzorca.

S telefonom fotografiraj na mizi serviran zajtrk, ki si ga čez vikend pripravil svoji družini in list z miselnim vzorcem o pomenu čebel ter pošlji učiteljici, da bo videla, kako si bil uspešen.

Naloga po izbiri: Po želji lahko dopišeš še, kaj ti je bilo najbolj všeč ali pa kako uspešen in spreten si bil pri pripravi zajtrka.

*V šoli smo vsako leto vsi skupaj zapeli Slakovo pesem Čebelar. Ker letos zaradi izrednih razmer to ni možno, si na spodnji povezavi predvajaj to pesem in jo zraven zapoj. Če imaš koga doma, naj se ti pridruži.

Reši še anketo. 

http://anketa.nijz.si/SSU1 

Navodilo za reševanje (podrobnejše usmeritve)

Učenec mora obvezno vpisati:

– šifro šole :425,

– šifro učenca

-odgovori na anketna vprašanja.